02/05

The Challenge

In a small condo, it’s important to utilize every inch of space. When you walk into Kevin’s condo, you see a long hallway with lots of doors,  which created an institutionalized like feeling. This institutional like feel wasn’t the only thing he disliked about the hallway. He noticed that the first thing he would see when entering his home was his toilet.

The living room was Kevin’s favourite place. It was bright with large curved windows, which maximized the view of the North Shore Mountains and the Vancouver Harbour. However, an awkward wall in the corner area of the space needed to be reconfigured so that the space could be functional.

The kitchen was a space that lacked inspiration and functionality. A lack of counter space combined with a shortage of upper cabinets made storing kitchen items a challenge. In addition, the stove location wasn’t ideal as it was located right beside the fridge. As a result, when cooking, everything would splash onto the fridge. On top of being dysfunctional, the kitchen was severely outdated. However, any changes that were to be made were restricted due to the plumbing and electrical restrictions of the high-rise condo building. Therefore, it was imperative that the Level One design team come up with creative and unique solutions to overcome the structural limitations of the space.
 

The kitchen was a space that lacked inspiration and functionality. A lack of counter space combined with a shortage of upper cabinets made storing kitchen items a challenge. In addition, the stove location wasn’t ideal as it was located right beside the fridge. As a result, when cooking, everything would splash onto the fridge. On top of being dysfunctional, the kitchen was severely outdated. However, any changes that were to be made were restricted due to the plumbing and electrical restrictions of the high-rise condo building. Therefore, it was imperative that the Level One design team come up with creative and unique solutions to overcome the structural limitations of the space.The kitchen was a space that lacked inspiration and functionality. A lack of counter space combined with a shortage of upper cabinets made storing kitchen items a challenge. In addition, the stove location wasn’t ideal as it was located right beside the fridge. As a result, when cooking, everything would splash onto the fridge. On top of being dysfunctional, the kitchen was severely outdated. However, any changes that were to be made were restricted due to the plumbing and electrical restrictions of the high-rise condo building. Therefore, it was imperative that the Level One design team come up with creative and unique solutions to overcome the structural limitations of the space.

The kitchen was a space that lacked inspiration and functionality. A lack of counter space combined with a shortage of upper cabinets made storing kitchen items a challenge. In addition, the stove location wasn’t ideal as it was located right beside the fridge. As a result, when cooking, everything would splash onto the fridge. On top of being dysfunctional, the kitchen was severely outdated. However, any changes that were to be made were restricted due to the plumbing and electrical restrictions of the high-rise condo building. Therefore, it was imperative that the Level One design team come up with creative and unique solutions to overcome the structural limitations of the space.